single-image

Slow living betyder at prioritere sig selv

At leve efter slow living principperne handler ikke kun om at meditere, læse lange bøger og gøre ting langsomt. Slow living handler om at hoppe af turbosporet og mærke efter hvad der er det vigtige i dit liv. Ved at fravælge dele af dit liv som mest er fyld, er du i gang med at prioritere dig selv.

At leve efter slow living principperne handler ikke kun om at meditere, læse lange bøger og gøre ting langsomt. Slow living handler om at hoppe af turbosporet og mærke efter hvad der er det vigtige i dit liv. Ved at fravælge dele af dit liv som mest er fyld, er du i gang med at prioritere dig selv.

At finde tiden til at prioritere sig selv

Det er næsten på forsiden af Femina og Søndag hver uge, måske læser du det hver dag på instagram eller hører det fra din mor: Du skal huske at prioritere dig selv.

Vi ved det jo godt og måske gør vi det også i ny og næ, men let’s face it, det kan være svært at finde tiden til det i en travlt hverdag mellem arbejde, børn og madlavning. I hvertfald hvis du fortsætter ud af motorvejen med 220 km/t og bare prøver at holde hovedet over vande, imens du igen booker en fødselsdag i kalenderen mellem babygymnastik, legeaftaler, ferieplaner og shoppingturen med din mor.

SLOW DOWN.

En eftermiddag for lang tid siden, sad jeg ved et træningshotspot i byen, og misundede dem som havde tid til at træne fast flere gange om ugen. Jeg tænkte tilbage til tiden før jeg blev mor og selv var en af dem. Jeg savnede det, og jeg havde forsøgt af mange omgange at komme i gang igen.

Men jeg kunne ikke få min kalender til at hænge sammen med faste træningstider, og det var som om, at hullerne hvor jeg så kunne træne, blev færre og færre. Og selvom jeg havde hørt tusindevis af gange at jeg skulle prioritere mig selv (også uden dårlig samvittighed) så forblev det sporadiske øjeblikke.

Jeg kom frem til, at det kræver et enormt overskud at træne regelmæssigt. Og det kræver selv-prioritering. Ingen af delene var til stede i mit high-performance, keeping-up-with-the-Jones’, stressede morliv. Så jeg parkerede tanken. Igen.

TræningThy

Slowliving er tid. Brug det på dét som er vigtigt for dig.

At pille ting ud af sin kalender og sænke forventningerne til sit liv er første skridt i et langsommere liv. Det er nemlig de kortsigtede ændringer som er nødvendige, før du for alvor kan leve langsomt.

Du skaber tid, og det er her rejsen begynder. Det er her, du for alvor kan begynde at indrette dit liv på en anderledes måde.

Jeg har før snakket om fordelene ved at have et dagligt refleksionsrum – og jeg vil klart anbefale dig at investere din tid til det. Det er nemlig her, du får styr på dine værdier og dermed bedre kan prioritere i din hverdag. Det bliver et vigtigt redskab til at undgå at falde tilbage i gamle vaner.

At arbejde med slow living principperne skaber heldigvis en slags sneboldseffekt – når først den ruller, så bygger du langsomt på og på. Men det tager tid og nogle gange er det to skridt frem og et tilbage. Langsomt begynder du at mærke efter, og bliver bedre til at prioritere hvad der der vigtigt for dig (og din familie).

Dét med at lytte til sig selv og stå ved sine egne værdier kan være svært, som jeg instagrammede om den 6. juni. Der er mange meninger derude om, hvordan vi bør leve vores liv, og der er mange inspirerende mennesker vi gerne vil være mere som.  Find din egen vej. For nogle er slow living meditation og lange bøger, for andre, tiden til at rejse eller dyrke mere motion. Det vigtigste er, at du lytter til dig selv og giver dig selv tiden til det, som er vigtigt for dig.

Var denne artikel brugbar?

close

ØNSKER DU MERE?

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE DE SENESTE INDLÆG, TIPS OG EKSKLUSIVT INDHOLD!

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

2 kommentarer
 1. Godt input. Og god timing i den nærmest globale opvågning og re-kalibrering af arbejdslivet vs. Hjemmelivet I disse post Corona tider.

  En ting jeg syntes at hører mange klage over er den pludselige gen-indførsel af spildtid; transport, for lange møder, møder hvor folk ikke dukker op i tide (sikkert pga. Transport)…

  Jeg er klar over at den tid kan bruges til mange ting og spildtid ikke er ondt.

  Men, jeg ser det som første øvelse i mange folks liv mod et langsommere liv, at turde fjerne noget vitalt!

  Turde/bede om/kræve at arbejde hjemme når det passer til opgaven og ens hverdag.

  Generet syntes jeg selv at kunne huske at det sværeste var de første skridt. Hvordan dælen skærer man noget fra, uden at føle et for stort afsavn?

 2. Pia Nielsen 11 måneder ago
  Svar

  Hvad vil du skære fra, som du vil savne? Hvorfor vil du skære det fra?
  Ønsker du noget andet i stedet for? Og hvad er dette andet? Hvad vil det give? Vil det være bedre/sjovere/roligere end det du, måske, ønsker at skære fra.
  Jeg tror det oftest handler om, at de afsavn man vil lave, drejer sig om noget fornuftigt, noget andre italesætte som rigtig. For, og dette er en erfaring jeg er ved at danne mig, der hvor jeg gør noget andet end “normalen”, og jeg gør det fordi jeg gerne vil, fordi jeg nyder det, der er ikke et afsavn.
  Jeg vælger bevidst sukker fra. Og for mig er det ikke et afsavn. Men hold da op hvor ville det åbenbart være et afsavn for mange. For det kan virkelig sætte nogle debatter igang.

Smid en kommentar

Din email bliver ikke offentliggjort

Måske kan du også lide

0
  0
  Kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen