Slow living betyder at prioritere sig selv

Dato

At leve efter slow living principperne handler ikke kun om at meditere, læse lange bøger og gøre ting langsomt. Slow living handler om at hoppe af turbosporet og mærke efter hvad der er det vigtige i dit liv. Ved at fravælge dele af dit liv som mest er fyld, er du i gang med at prioritere dig selv.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Få besked når der er nyt indhold 📩

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

At leve efter slow living principperne handler ikke kun om at meditere, læse lange bøger og gøre ting langsomt. Slow living handler om at hoppe af turbosporet og mærke efter hvad der er det vigtige i dit liv. Ved at fravælge dele af dit liv som mest er fyld, er du i gang med at prioritere dig selv.

At finde tiden til at prioritere sig selv

Det er næsten på forsiden af Femina og Søndag hver uge, måske læser du det hver dag på instagram eller hører det fra din mor: Du skal huske at prioritere dig selv.

Vi ved det jo godt og måske gør vi det også i ny og næ, men let’s face it, det kan være svært at finde tiden til det i en travlt hverdag mellem arbejde, børn og madlavning. I hvertfald hvis du fortsætter ud af motorvejen med 220 km/t og bare prøver at holde hovedet over vande, imens du igen booker en fødselsdag i kalenderen mellem babygymnastik, legeaftaler, ferieplaner og shoppingturen med din mor.

SLOW DOWN.

En eftermiddag for lang tid siden, sad jeg ved et træningshotspot i byen, og misundede dem som havde tid til at træne fast flere gange om ugen. Jeg tænkte tilbage til tiden før jeg blev mor og selv var en af dem. Jeg savnede det, og jeg havde forsøgt af mange omgange at komme i gang igen.

Men jeg kunne ikke få min kalender til at hænge sammen med faste træningstider, og det var som om, at hullerne hvor jeg så kunne træne, blev færre og færre. Og selvom jeg havde hørt tusindevis af gange at jeg skulle prioritere mig selv (også uden dårlig samvittighed) så forblev det sporadiske øjeblikke.

Jeg kom frem til, at det kræver et enormt overskud at træne regelmæssigt. Og det kræver selv-prioritering. Ingen af delene var til stede i mit high-performance, keeping-up-with-the-Jones’, stressede morliv. Så jeg parkerede tanken. Igen.

TræningThy

Slowliving er tid. Brug det på dét som er vigtigt for dig.

At pille ting ud af sin kalender og sænke forventningerne til sit liv er første skridt i et langsommere liv. Det er nemlig de kortsigtede ændringer som er nødvendige, før du for alvor kan leve langsomt.

Du skaber tid, og det er her rejsen begynder. Det er her, du for alvor kan begynde at indrette dit liv på en anderledes måde.

Jeg har før snakket om fordelene ved at have et dagligt refleksionsrum – og jeg vil klart anbefale dig at investere din tid til det. Det er nemlig her, du får styr på dine værdier og dermed bedre kan prioritere i din hverdag. Det bliver et vigtigt redskab til at undgå at falde tilbage i gamle vaner.

At arbejde med slow living principperne skaber heldigvis en slags sneboldseffekt – når først den ruller, så bygger du langsomt på og på. Men det tager tid og nogle gange er det to skridt frem og et tilbage. Langsomt begynder du at mærke efter, og bliver bedre til at prioritere hvad der der vigtigt for dig (og din familie).

Dét med at lytte til sig selv og stå ved sine egne værdier kan være svært, som jeg instagrammede om den 6. juni. Der er mange meninger derude om, hvordan vi bør leve vores liv, og der er mange inspirerende mennesker vi gerne vil være mere som.  Find din egen vej. For nogle er slow living meditation og lange bøger, for andre, tiden til at rejse eller dyrke mere motion. Det vigtigste er, at du lytter til dig selv og giver dig selv tiden til det, som er vigtigt for dig.

close

ØNSKER DU MERE?

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE DE SENESTE INDLÆG, TIPS OG EKSKLUSIVT INDHOLD!

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Var denne artikel brugbar?

Flere
artikler

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen