single-image

Simple living: 10 måder du kan forenkle dit liv

Det moderne samfund er fyldt med stress og pres, og der er mange grunde til, at vi har, hvad medierne kalder, en burnout generation. Simple living principperne kan hjælpe med at forenkle tilværelsen og øge velværen og balancen i livet.

Kender du det, at man indimellem bare har lyst til at forsvinde væk, til et sommerhus, en remote-cabin eller en hængekøje i carribien fordi livet er blevet lidt over kompliceret og uoverskuelig?

Det moderne samfund er fyldt med stress og pres, og der er mange grunde til, at vi har, hvad medierne kalder, en burnout generation: Øget arbejdsmængde og ansvar, teknologiske udvikling, økonomiske bekymringer, sociale og politiske spørgsmål, mangel på work-lifebalance, høje forventninger, konstant flow af information, urbanisering, social isolation og mangel på kontakt med naturen. Det er alle faktorer. som kan have en negativ indvirkning på mental og fysisk sundhed.

Mange vil egentlig gerne noget andet; træde ud af hamsterhjulet og leve et simplere liv, men har svært ved at bryde ud af samfundsnormen og den måde vi lever i den moderne verden. For selvom vi måske gerne vil have et enklere liv, har de fleste af os måske også en lyst til at bevare elementer af den moderne komfort: toilettet, et moderne hus, muligheden for at rejse og i moderate mængder, muligheden for at connecte med folk via de sociale medier. 

Lad mig derfor introducere 10 måder du kan forenkle dit liv uden at skulle flytte i en primitiv hytte!

Hvad er simple living?

Et simpelt liv er en livsstil, der karakteriseres af minimalisme, enkelhed og fokus på det, der virkelig betyder noget. Det handler om at slippe af med overflødige ejendele, forpligtelser og distraktioner og skabe plads til, hvad der bringer glæde og tilfredshed. Et simpelt liv kan inkludere at leve med færre ting, fokusere på færre aktiviteter og forenkle ens tidsplan. Det kan også omhandle at fokusere på vigtige værdier og prioriteter, og at være opmærksom på ens daglige handlinger og valg for at leve et mere bæredygtigt og balanceret liv. 

Hvad kan det?

At forenkle dit liv kan give en følelse af fred og tilfredshed. Det giver dig mulighed for at fokusere på de ting, der virkelig betyder noget og frigør tid og energi til de ting, du elsker. Det kan også være med til at reducere stress og angst, samt forbedre dit fysiske og mentale helbred.

Ved at fjerne overflødige ting, reducere økonomiske bekymringer, prioritere det vigtigste og det der virkelig betyder noget, kan man skabe mere fritid og overskuelighed i ens dagligdag, hvilket kan reducere stress og skabe en følelse af velvære og balance i ens liv.

Selvom det lyder selvmodsigende, kan et mere simpelt liv også hjælpe dig til at blive mere produktiv, da det giver dig mulighed for at fokusere på det, der virkelig er vigtigt, og eliminerer distraktioner. På den måde opnår du også mere tilfredshed i dit liv, fordi du gør mere af det som er vigtigt for dig.

10 måder at forenkle dit liv på

Det er vigtigt at huske, at det at forenkle dit liv er en proces, og det tager tid og konsistens. Det er også vigtigt at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig, og ikke lægge for meget pres på dig selv. Start i det små og øg gradvist den tid, du bruger på hver praksis. Og vigtigst af alt, nyd rejsen og fokuser på det, der virkelig betyder noget for dig.

  1. Declutter
   Slip af med alt, som du ikke har brug for, bruger eller elsker. Det vil ikke kun frigøre plads i dit hjem, men også i dit sind. Det er vigtigt at rydde op på en regelmæssig basis, ikke kun vil det give dig en følelse af kontrol over dit rum, men det kan også være terapeutisk at rydde ud.
  2. Organiser:
   Når du har ryddet ud, skal du organisere det, der er tilbage. Brug opbevaringsløsninger, der fungerer for dig, uanset om det er etiketter, skraldespande eller kurve. Dette vil hjælpe dig med nemt at finde tingene og reducerer stressen ved at lede efter noget.
  3. Downsize din bolig:
   Overvej at downsize din bolig. En mindre hjem betyder mindre rengørring og vedligeholdelse, er oftest billigere og går du fra hus til lejlighed er der tilmed færre forpligtelser.
  4. Sæt mål:
   Sæt klare og opnåelige mål for dig selv, uanset om det er personlige eller professionelle. At have en retning i livet kan forenkle tingene. Det hjælper dig med at fokusere på det, du ønsker at opnå, og give dig en følelse af formål.
  5. Ryd kalenderen:
   Forældermøder, fødselsdage, social dinner med arbejdet- I get it. Vores kalendre er fyldt til randen. Det er okay at sige nej og værne om sin tid. Så strømlin din tidsplan ved at fjerne aftaler, forpligtelser og aktiviteter. Dette vil hjælpe dig med at frigøre tid til ting, der er vigtigere for dig.
  6. Minimer dine ejendele
   Less is more. Minimer mængden af ejendele, du har, dette vil ikke kun spare dig plads, men også penge og tid du skal bruge på oprydning og vedligehold.
  7. Lær at sige nej:
   At sige nej til ting, der ikke stemmer overens med dine værdier, mål eller prioriteter, kan hjælpe dig med at forenkle dit liv og give plads til de ting, der betyder noget. Det kan være svært at lære at sige nej, men det er vigtigt at sætte grænser og prioritere sin tid og energi.
  8. Hop af karrierestigen
   Har du et krævende arbejde, eller et arbejde med arbejdstider som gør dit liv kompliceret, så overvej at skifte. Måske bare for en rum tid til dine små børn er større, til du har genfundet balancen i dit liv eller noget tredje. Det er ingen skam at gå ned af karrierestigen – de gange jeg har stødt på LinkedIn opslag om topchefer som trådte tilbage, måske bare for en periode, har de fået enormt socialt anerkendelse.
  9. Spis enkelt:
   Hold måltiderne enkle ved at forberede måltider på forhånd og holde dem enkelt med sunde ingredienser. Spis det samme til morgenmad hver dag i en uge eller indfør f.eks. suppedag om mandagen. Forenkling af dine måltider kan hjælpe dig med at spare tid og energi og også fremme en sund livsstil.
  10. Få styr på økonomien:
   De fleste af os tænker meget over vores økonomi. Det kan derfor forenkle dit liv, hvis du rydder godt og grundigt op og får tjekket alt igennem med bank, pensionskasser m.fl. Ryd ud i streamingtjenester og abonnementer du alligevel ikke bruger og lav et budget så du er i kontrol over din økonomi. Det giver ro i hovedet. 

I sidste ende skal du jo finde det, der virker for dig – alles idé om at forenkle er forskellig. Eksperimenter med forskellige metoder og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Pas på med at lægge for meget pres på dig selv. Det er, som med alt andet, en proces. 

ØNSKER DU MERE?

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE DE SENESTE INDLÆG, TIPS OG EKSKLUSIVT INDHOLD!

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

4 kommentarer
 1. Rikke Jørgensen 5 måneder ago
  Svar

  Selv om jeg lever det simple luv, er det altid inspirerende at modtage jeres nyhedsbrev❤

  • Louise 4 måneder ago
   Svar

   Hvor er det dejligt at høre! Kh Louise

 2. Ronja 4 måneder ago
  Svar

  Tak

  Lige hvad jeg havde brug for at læse i dag. Overskueligt og lige til at gå til.

  Simple Living here I come ♥️

  • Louise 4 måneder ago
   Svar

Smid en kommentar

Din email bliver ikke offentliggjort

Måske kan du også lide

0
  0
  Kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen