Skab jeres drømmehverdag

Dato

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Få besked når der er nyt indhold 📩

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Hverdagen banker på døren, om lidt er skoleferien slut. Det er nu du skal mærke efter. Hvordan du har det med at vende tilbage til hverdagen? Det kan være en god idé at reflektere lidt over hvilken hverdag du ønsker at vende tilbage til. Et stresset hamsterhjul? Med et hav af gøremål, pligter, aftaler, overarbejde, færdigretter (eller det der ligner) og konstant dårlig samvittighed?

Nej vel? Det er der jo ingen der ønsker sig. 

Men man kan godt ende der, uden helt at vide hvordan man kommer ud af den igen. Være fastlåst i en hverdag man ikke trives i, men fordi det bare er endt sådan. Er du der, kan jeg anbefale dig disse tre artikler at starte på: 

 1. Sådan sænker du hverdagstempoet
 2. 5 familievenlige slow living vaner at indføre idag
 3. Deltidsjob: 4 strategier der får dig ud af hamsterhjulet

 .

Skriv din drømmehverdag ned 

Jeg skriver dagbog flere gange om ugen fordi det hjælper mig med at prioritere min hverdag og tage temperaturen på, hvordan jeg har det. Hver måned noterer jeg også hvordan måneden gik. Men man kan også bruge en dagbog proaktivt frem for bagudskuende. Og det er, hvad jeg synes du skal gøre lige nu, for at komme tættere på din drømmehverdag.

Har du ikke en dagbog, så skriv det ned på computeren eller blot et stykke papir. Men det er vigtigt, at det bliver skrevet ned så du kan genbesøge dine tanker og arbejde på dit mål. På den måde kan du også fejre dine sucesser, ved at se hvor langt du er nået. 

Vær realistisk og husk at Rom ikke blev bygget på én dag. 

 

Start med dit hvorfor

Okay, dette er tyvstjålet fra Ole (20skridt.dk), men det er så vigtigt og Gud hvor har han ret. Uden et hvorfor, kommer du hurtigt til at miste fokus og måske endda opgive håbet. Så start med dit hvorfor. 

Hvorfor vil du gerne ændre jeres hverdag? 

Vær konkret og ærlig med dig selv. Personligt ønsker jeg en langsommere hverdag så jeg kan være en mere tilstedeværende mor for min søn, undgå stress (been-there-done-that), være den bedste version af mig selv og for at nå at nyde mit liv mens jeg lever det. 

Hvordan ser din drømmehverdag ud for dig og din familie?

For at du kan skabe en bedre hverdag, skal du først være bevidst om, hvad du egentlig ønsker skal ske. Hvordan ser din drømmehverdag ud? (glem økonomi for et sekund)

Ønsker du at kunne hente dine børn tidligere fra institution? Have tid til bedre hjemmelavet mad? Deltage i din børns fritidsaktiviteter? Skabe rolige morgener? Have mere kvalitetstid med familien i weekenderne? Ikke føle dig bagud på tøjvask, madlavning, oprydning, arbejde osv.?

Min drømmehverdag er fyldt med tid sammen (også bare til at hænge ud). Den starter med en rolig, nærværende, morgen med masser af kys og kram og med sund og nærende morgenmad. Den fortsætter med ikke-stressende arbejde så når jeg kommer hjem, har jeg overskud til at være nærværende og energi til at lave ting der betyder meget for mig.

Udvælg og fokusér

Der er skrevet mange bøger om, hvordan man bliver mere effektiv, hvordan man ændrer sit liv og hvordan man får mere ud af livet. Jeg er særligt inspireret af Tim Ferris’ metode som han anvender i bogen ‘The 4-hour work week (reklamelink). Han kører i 3-6 måneders perioder hvor han udvælger nogle ganske få mål, og så fokuserer han kun på dem. På den måde, er det overskueligt, håndgribeligt og mere sandsynlig at du gennemfører, frem for hvis du havde mange mål over lang tid. 

Så start med 2-3 ting du gerne vil ændre de næste 3 måneder. Tænk alternativt for at få det til at lykkedes. Måske har du brug for at finde et andet job? Eller skære ned på antallet af hobbyer? Eller gå Marie-Kondo (reklamelink) i garderoben så der ikke er så meget tøjvask?  

Måske er der brug for, at der lige nu tænkes kort-sigtet. Jeg har sagt mit fuldtidsjob op og arbejder som tjener-vikar til 1/3 af den løn jeg ellers fik i min fine stilling. Men det giver mad på bordet og tid til at fokusere på nogle vigtige ting. En her-og-nu løsning der fungerer. 

Bliv en problemknuser

Jeg har skrevet lidt om det før, men ofte er os det selv der sætter begrænsningerne. Vi bliver nødt til at befri os fra vores egne mentale lænker, som hæmmer os i at leve det liv vi ønsker. Hvad holder dig tilbage? For dyr bolig? Flyt. For meget arbejde? Skift job. For mange pligter? Sænk forventningerne. For mange aftaler og invitationer? Skær fra med hård hånd. Aflys aftaler. Book friweekender. Drop ikke værdi-skabene aktiviteter. 

Noget skal gøres anderledes. Og det kommer ikke af sig selv. Her er fire ting jeg måtte gøre for at skabe vores langsommere hverdag: 

 1. Sænke karriere-ambitionerne 
  I min branche kan man godt tjene big bucks. Især hvis man kører ned af konsulent-vejen med 400 km/t. Det er fint. Men det er ikke et liv for mig. Jeg vil gerne arbejde med noget spændende, men ikke 100 timer i ugen… eller 37. Jeg er sikker på, nogle synes jeg spilder mit gode hoved og potentiale. Dem om det. 
 2. Skære ned på vores forbrug og endda have købestop-måneder
  Faktisk var vi vegetarer i 2 år for at spare penge op til en skiferie (kød er dyrt). Men også slut med fine restauranter, nyt tøj og dyre kaffe latte. Det er selvfølgelig individuelt, hvad man føler man kan undvære. At skære ned på forbruget betyder, at der skal tjenes færre penge hver måned.
 3. Arbejde mere i en periode 
  Det virker selvmodsigende. Men faktisk arbejder jeg mere p.t. for at etablere vores slow living life, bl.a. med at etablere denne hjemmeside/side hustle. Med et stærkt hvorfor og plan er det jo kun midlertidigt.
 4. Downsize vores bolig.
  Vi flyttede fra 150 kvm hus med stor have til 50 kvm lejlighed. Jep det skete og jeg sidder nu med en husleje på … hold fast… 3000 kr./md + forbrug!
close

ØNSKER DU MERE?

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE DE SENESTE INDLÆG, TIPS OG EKSKLUSIVT INDHOLD!

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Var denne artikel brugbar?

Flere
artikler

0
  0
  Kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen