single-image

Guide til Slow Living Julegaver 2021

Jeg kunne ærlig talt ikke forestille mig en bedre gave end noget slow living relateret. Okay, jeg er måske en smule subjektiv her, men tænk over det, hvilken gave er større i denne hurtige, overfladiske, verden end tid, nærvær, evnen til fordybelse eller at kunne designe dét liv, som man drømmer om? 

Slow living har mange facetter som gør, at der er en gave til alle køn, aldre, personligheder, interesser osv. I denne guide kommer jeg med bud på gaver som relaterer sig til et slow og simple living. 

OBS: Denne artikel indeholder reklamelinks. Køber du igennem disse links får jeg procenter og du støtter derfor mit arbejde med at udbrede slow living for familier. 

Ting eller oplevelse?

Vi kommer ikke udenom, at vi bør overveje, hvorvidt gaven skal være en ting. Som slow living entusiast er minimalisme nemlig en vigtig del af et rent, simpelt og mere bevidst liv. Du kan læse forskellen mellem slow living, simple living og minimalisme her.

Overvej hvad modtageren af din gave ville sætte mest pris på? Lever han eller hun minimalistisk, er en uhåndgribelig gave nok bedre end en ting. Er modtageren af din gave et barn, kan du overveje, at gøre oplevelsen spændende at pakke op, med en lille håndlavet eller lokaltproduceret ting

Derudover, som jeg skriver i min guide til en slow living jul, så er det værd at overveje hvorvidt gaven behøver indpakning. I Danmark bruger vi hvert år 800 tons gavepapir, der bliver brugt én gang og derefter smidt ud. 

ForgetMeKnot sælger bæredygtigt og genanvendelig gaveindpakning, men er du mere en DIY-type, så er der masser af inspiration at hente på Pinterest. Du kan også få super skøn inspiration fra den grønne blog af Line Mailis som blandt andet blogger om, hvordan du bruger hvad du har til at lave smukke unikke indpakninger. 

Top 10 slow living julegaver 2021

At finde en god gave kan være lidt af et mareridt. Det skulle jo gerne være noget personligt, noget de vil blive glade for og når ja… så var er også noget om klima og bæredygtighed, lokalt produceret og videre derudaf. 

Jeg har samlet mine ti bedste bud på gaver som opfordrer modtageren til slow living med omtanke for vores økosystem og lokaløkonomi. Og husk, selvom ikke alle gaver kan opnå disse parametre, så er lidt bedre end ingenting 💚

1. En god bog eller lydbogs abonnement

En god bog går man sjældent galt i byen med. Lad mor eller far få nogle timers kvalitetstid, hvor de kan fordybe sig i en skønlitterær eller faglitterær bog. 

Det behøver ikke være slow living relateret, for læsning i sig selv er en klassisk slow living aktivitet, men tjek alligevel hele listen ud med gode slow living bøger her eller hop direkte til Saxo hvor du får nogle af Danmarks bedste priser og hurtig levering.  

2. Personligt klippekort til mor

Dette er nok en klassiker de fleste har prøvet at give i julegave, men den går heller aldrig af mode. Slet ikke for mor. Lav et personligt klippekort med søde tjenester som hun har brug for. Måske er det børnepasning, måske er det hjemmelavet mad til hele familien eller en uges fri fra opvask. Kun fantasien sætter grænser. Hun vil elske at du har tænkt på hende og hvad hun kunne få brug for. 

Rikke B Grafisk Design har nogle søde klippekort med fotos, men du kan naturligvis også lave nogle selv. 

3. Kenwood Chef XL Køkkenmaskine

Her er en gadget der ikke alene holder i mange år – den spreder også gentagen glæde når mormor får lov at hyggebage med ungerne eller far får en challenge til det bedste surdejsbrød. 

Tip: Sørg for, at få en maskine med nok watt og stor skål, så der kan æltes dej. Det kræver gerne over 1000w/6L og det har denne!

Køb den til en god pris hos KitchenTime.dk

4. Kram i kurv: Hjemmespa

Gavekurve kan være kedelige eller de kan være magiske- tricket er, at gøre dem personlige. Lav en slow living gavekurv fyldt med lækkerier så mor kan slappe af og få fornyet energi til at gøre det, kun mødre kan – være mor! 

Hun vil absolut elske en kurv til selvpleje. Overvej at lave nogle af tingene til hjemmespaene selv, som f.eks. ansigtsmaske, håndcreme, sæbe (uden brug af lud), fod-scrubs eller køb så bæredygtige produkter som muligt

5. Giv dem... din tid!

Den ultimative slow living gave, må være at give nærvær, tid og omsorg. Det er noget dine kære ikke kan købe for penge, og som vil gøre dem glad helt ind i knoglerne. Gode oplevelser, hyggelige stunder og dybe samtaler er noget de vil mindes og være taknemmelig over for evigt. 

6. Medlemskab hos WineFamly.dk

Er onkel Ole lidt af en vintentusiast? Så er et vinabonnement fra Danske WineFamly måske den helt rette julegave til ham. For bare 39 kr./md får han et vinabonnement der sikrer ham eksklusiv vin direkte fra vinbonden, prisgaranti, gratis levering og mulighed for at deltage i events og smagninger. 

Hvordan du tilpasser en passion for god vin og mad til slow- og simple living kan du læse mere om under mit indlæg om Slow Food

Køb vinabonnement hos WineFamly eller prøv et velsmagende introtilbud.

7. Personlig assistent

En virtuel personlig assistent kan skaffes fra 35 kr./timen på Fiverr. Køb friheden tilbage ved at lade den personlige virtuelle assistent tage sig af alt fra madplaner, rejseplanlægning, bogføring, research (f.eks. efter en gave!), ugentlige dagligvarerindkøb på nettet og meget mere. 

I bogen ‘4-hour work week‘ beskriver Forfatteren Tim Ferris bl.a. at hans personlige assistent tager sig af største delen af hans email indbakke og koordinerer alt fra SoMe til svigermors fødselsdagsgave. 

Tjek freelanceplatformen Fiverr ud

8. Det kreative hjørne

Slow living handler for mig også om, at kunne fordybe sid i en aktivitet man er passioneret omkring. Derfor kunne det også være en idé at købe kreative redskaber til din gavemodtager, så de kan fordybe sig i kunsten. 

Vil din modtager gerne igang med at spille klaver, så giv et abonnement til f.eks. Oktav eller Sheet Music Direct, eller smut ind på diverse hobbyhjemmesider og find netop dét som passer til din gavemodtager. 

9. Oplevelsesgaver

Vi kommer ikke udenom den voldsomt markedsførte ‘oplevelsesgave’ som de fleste nok har prøvet at få, på et eller andet tidspunkt I deres liv. 

Det er en god idé; min 9-årige og jeg havde en super hyggelig dag sammen med bedstefar, da vi skulle prøve frit fald flyvning i en vindtunnel. 

Men overvej med omhu, hvad du giver og til hvem. Der er ikke meget ved at få eller give et gavekort til en café, som bare ender i skuffen til gavekortet er udløbet. 

10. Paying-it-forward gaven

Søger du desperat efter en gave til én der har alt? Så var det måske en idé at giv en gave som gavner andre. Hvis ikke vedkommende mangler noget, så hjælp et medmenneske og gør denne verden til et lidt bedre sted ❤️

Doner penge til Børns Vilkår, de mange julekurve der indsamles til eller køb en ged til en familie i Afrika. Mulighederne er mange. 

ØNSKER DU MERE?

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE DE SENESTE INDLÆG, TIPS OG EKSKLUSIVT INDHOLD!

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Smid en kommentar

Din email bliver ikke offentliggjort

Måske kan du også lide

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen