6 slow living julegaver til børn under 6 år

Dato

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Få besked når der er nyt indhold 📩

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Julen nærmer sig, hvilket betyder at de fleste lige nu er på jagt efter gaver til familie og venner. Jeg skrev for nylig en Guide til Slow Living Julegaver 2021 – en guide til slow simple living julegaver til voksne. Men behovet for en lignende guide til små børn, blev hurtigt aktuelt.

Vi er efterhånden blevet mere miljøbevidste end nogensinde, og tanken om, at give legetøj som bare tilføjes til bunken af materialistiske ting som kun får kortvarigt opmærksomhed og glæde, er på en eller anden måde blevet outdated. 

Samtidig er vi blevet mere bevidste om hvor vigtig samvær, nærvær og generelt bare tid med hinanden er i vores korte liv. Jeg mener, at give slow living værdierne videre er den største gave af dem alle. Men hvordan giver man tid og nærvær i gave til et lille barn, der ikke forstår hvad ‘en hyggelig dag med mormor til sommer’ er for noget? 

Glæden ved at give en gave og se barnet lyse op af glæde er også stadig stor for de fleste af os. Derfor har jeg samlet 6 bud på slow living julegaver for små børn. 

Artiklen indeholder reklamelinks. Køber du igennem disse links får jeg procenter uden at det koster dig ekstra og du støtter dermed mit arbejde med at udbrede slow living for familier. 

10 slow living julegaver til børn under 6 år

1. Bræt- & kortspil

Brætspil er en fantastisk måde at øve langsomhed på og give dine små børn værdien af nærvær, samvær og hygge videre. Find spil svarende til dit barns alder eller lav et spil selv- f.eks. et vendespil eller jeres helt eget familie Uno (hey der var lige lidt fler skærmfrie hyggetimer der!)

2. Barnets egne fysiske bøger

At gå på biblioteket og låne bøger er et priviligium, uden tvivl. Måske også en hyggelig tradition I har sammen. Men der er noget helt særligt over, at have sin egen samling af bøger. Bøger, som man hiver frem igen og igen, dag efter dag. 

Forkæl dit barn med gode bøger eller sangbøger. Det vil I få meget glæde af sammen og hver for sig over de næste mange år.

3. Familie fotobøger

Fotobøger er en fantastisk slow living julegave til det mindre barn. At se sin familie i bogen vækker glæde og prompter gode snakke om familiemedlemmerne. Barnet kan selv sidde med bogen eller bladre igennem med en voksen. 

Og så er det en gave man har glæde af hele livet. Når barnet bliver voksent kan det se tilbage på billeder af mor og far da de var unge, mindes bedsteforældre og huske barndomsvenner.

4. Rekvisitter til en mindeværdig oplevelse i fremtiden

Små børn vil ikke forstå, hvis de pakkede et gavekort op med en hyggelig dag med mormor og morfar et tidspunkt i fremtiden. De har heller ikke forståelse for, hvor dyre gaver er, og kan blive lige så glad for en lille brugt bil fra genbrug som dyrt legetøj fra BR. Man kan derfor købe en lille ting som rekvisit for hvad der kommer til at ske. 

Det kan være en lille bamse for Tivoli eller en bog om at kælke eller stå på ski hvis I skal på skiferie sammen. Det kan også være noget, som I skal bruge til aktiviteten, som klippe-klistre sæt til påskehygge, kælk til vinterens hyggelige eftermiddage på kælkebakken eller svømmevinger for en tur i badeland til sommer. 

5. Pengejulegaver der vokser over tid

Der er sikkert masser af gaver under træet allerede, måske mangler dit barn eller barnebarn ikke noget, eller også er julen bare en god anledning til at give en gave som vokser over tid: Invester penge i barnets navn. 

Når barnet er så lille, vil der være meget lang tid, hvor pengene kan arbejde. Nordnet har lavet et godt eksempel: Hvis der investeres 2000 kr. hvert år i 5 år inden barnet fylder 18, vil de penge vokse til over 3.5 millioner kroner når barnet fylder 65 år. Sikke en gave!

De største skattemæssige fordele får man hvis det er bedsteforældre som investerer for barnet. Hør om potentialet, hvordan det kan lade sig gøre og få den konkrete step-by-step guide til, hvordan du kommer i gang i linket herunder 👇🏻

6. En musikalsk gave varer hele livet

Forældres hadegave nr. 1 – larmende musikinstrumenter. Beklager. Men det er virkelig en god slow living gave at lære vores børn at spille, synge og danse. 

Ikke alene har det at spille et instrument en positiv indvirkning på et barns generelle fysiske og mentale velbefindende, så har amerikanske studier også vist, at der er rigtig mange konkrete fordele ved at lære at spille et musikinstrument som f.eks forbedret koordineringsevne, hukommelse, læsefærdigheder samt matematikevner. 

Og selvom det ikke er lige nu, dit 3-årige barn skal læse noder, så kan du vække glæden og nysgerrigheden ved musikken, som er afgørende for, om de vælger at fortsætte med musik når de bliver større. 

close

ØNSKER DU MERE?

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE DE SENESTE INDLÆG, TIPS OG EKSKLUSIVT INDHOLD!

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Var denne artikel brugbar?

Flere
artikler

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen