single-image

18 beroligende citater til når livet er hårdt

Livet kan være hårdt. Men måden man takler det på, er afgørende for, hvor godt man har det, både midt i stormen og bagefter. Alle vil på et tidspunkt opleve at livet er hårdt eller gør ondt, derfor har jeg samlet 18 beroligende og motiverende citater som kan hjælpe dig til at håndtere de svære perioder med ro og tålmodighed.

Indimellem slår livet kolbøtter og vi kan stå et sted i kortere eller længere perioder og føle, at livet er modbydeligt hårdt. Det er ikke nemt at stå i og det kan føles så ubegribeligt ensomt og uendeligt. 

Jeg har, som så mange andre oplevet, en del modgang i mit 34-årige liv, bl.a. en isoleret og svær opvækst på grund af alkohol, mistet en person jeg elskede, haft kærestesorger og fået diagnosticeret en sygdom jeg må leve med for altid. Jeg har truffet dumme beslutninger som ung, hvis konsekvenser jeg stadig kæmper med og oveni alt det, skal jeg stadig navigere “i livet” som mor, borger, kæreste, datter, osv. 

Livet kan være barskt indimellem. Men jeg har også lært, at måden man takler det på, er afgørende for, hvor godt man har det, både midt i stormen og bagefter. Jeg har lært at de svære perioder kommer og går, og at bede om hjælp ikke er skamfuldt, men kan løfte en til nye højder. 

En ting er sikkert – vi vil alle opleve at livet viser tænder. Her er 18 beroligende og motiverende citater som kan hjælpe dig til et mere stille liv i disse perioder, fordi, at kunne håndtere de svære perioder med ro og tålmodighed, vil uden tvivl øge din livskvalitet. 

18 beroligende og motiverende citater

“This too shall pass” er nok de ord jeg har gentaget mest overfor mig selv gennem årene, og i en særlig svær periode i mit liv var det mit mantra som jeg gentog hver morgen og så ofte jeg have brug for det i løbet af dagen. “This too shall pass” betyder “også dette passerer” og hentyder til, at intet er permanent. Selvom de nogle gange kan føles uendelige, så er de svære perioder i ens liv også midlertidige.

En af de største og mest positive forandringer i mit liv skete da jeg lærte at acceptere ting uden for min kontrol og i stedet bruge energi på min egen reaktion og dét jeg selv har kontrol over. Vi kan ikke kontrollere andre mennesker eller mange ting der sker, men vi kan vælge vores egen reaktion. Et godt eksempel er trafikpropper som får folk til at koge over – men det får ikke trafikken til at glide. Det eneste disse mennesker får ud af det, er vrede og frustration over noget de ikke kan gøre noget ved. 

I mit indlæg om de 5 stoiske principper som har ændret mit liv kommer jeg bl.a. ind på, at man til enhver tid kan genoplive sine principper. Vi kender alle til at have dårlige dage, uger måske endda måneder hvor vi er kommet på diskurs og tabt vores gode intentioner på jorden.  Stoikeren Marcus Aurelis adopterede et princip om, at man til enhver tid kan genoptage sine principper. Så uanset hvad der er sket, uanset hvor skuffede vores adfærd har været i fortiden, så ændrer principperne sig ikke. Vi kan vælge at genoptage dem hvert øjeblik, genstarte det hele. Og det er bedre end ikke at gøre noget. 

I forlængelse af at hver dag er en ny dag, er det også værd at huske på, at din fortid ikke definerer din fremtid. Jeg er selv vokset op i en dysfunktionel familie, men det lader jeg mig hverken begrænse af eller definere mig. Uanset hvad du har været igennem, dårlige valg du har truffet eller liv du har levet har du muligheden for at definere din egen fremtid og den person du vil være. 

Da jeg sagde mit faste 8-16 job op, kendte jeg ikke fremtiden. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle leve af eller hvordan. Om det ville lykkes eller om jeg ville blive gladere. Ingen i min omgangskreds var selvstændige og hele min karriere var bygget på forudsigelighed og tryghed.  Men jeg stolede på min beslutning, for jeg havde det ikke godt. Jeg kastede mig ud på dybt vand og lærte at svømme. Min læringskurve var stejl og jeg tog en masse sving. Ting jeg troede jeg ville, var ikke det rigtige, men nye muligheder jeg ikke kunne have tænkt mig til før jeg stod der, dukkede pludselig op og endte med at blive til det arbejdsliv jeg nu elsker og trives i. Vi kender ikke altid svaret eller slutdestinationen – og det er helt okay, måske er det ligefrem meningen. 

Nogle gange kan destinationen være overvældende og måske endda usynlig. Den forandring der skal til kan føles umulig langt væk eller uoverskuelig. Der kan det hjælpe at tænke på situationen som en trappe. Ingen kan tage en hel trappe i ét skridt. Måske snor trappen sig, så man ikke kan se hvor den ender. Men for hvert lille skridt man tager, kommer man tættere på målet. Det første og andet trin kan måske virke ligegyldigt, men kun ved at fortsætte og blive ved med et enkelt trin, ender man på toppen. Fremskridt tager tid og det kræver udholdenhed.

Hvis vi går og venter på at sol, måne og stjerner står lige før vi tillader os være glade, så bliver vi det aldrig. Kæmper du med at elske det uperfekte så vil jeg anbefale dig at starte en taknemmelighedsliste. Hver dag noterer du én ting som var virkelig godt den dag. Det kan være en særlig god kop kaffe, en meningsfyldt samtale eller en ny mulighed som dukkede op. Jo mere vi træner vores hjerner i at være glade, jo mere er vi det nemlig. Lykke er nemlig et ‘bi-produkt’, når du trives godt og eller hvis du er heldig at ramme ind i noget ekstraordinært og fantastisk.

Jeg elsker at flyve. For uanset hvor mørkt, gråt og stormende det er på jorden, så skinner solen altid over skyerne. Det minder mig om, at det også i livet nogle gange er overskyet og andre dage skinner solen. Måske skal jeg arbejde på en flyvemaskine op til solen, måske skal skyerne selv glide forbi, men det gode liv er der. Men måske værdsætter jeg og mærker solens påvirkning mere, fordi jeg også oplever de triste  gråvejrsdage?

“Du er din egen lykkesmed” hører man så ofte, men uanset hvor dygtig en smed du er, kommer stormende. At være mental stærk og tålmodig er det bedste våben mod livets svære perioder. Den kan være her nu men den kommer helt sikkert også igen. 

Intet menneske går igennem livet med 80 kapitler af ren lykke. Enhver historie rummer op- og nedture, spænding og sorg. Hvis du synes livet er ekstra hårdt lige nu, så bliv ved med at bladre; hvad der sker nu, er ikke hele din historie. 

Det kan være så nemt for andre at sige “kom videre”, for hvordan? Hjernen glemmer ikke bare. Efter en vigtig bearbejdningsperiode, kan det være konstruktivt at tænke på det, som noget man giver slip på, men ikke glemmer. Noget man er blevet mere erfaren af, men som man vælger ikke længere skal fylde i sådan en grad, at det forhindrer dig i, at leve dit liv i nuet. 

Det kan være rigtig svært at rejse sig, når man ligger ned. Når livet gør så ondt eller er så hårdt at man er mentalt og fysisk udmattet, batteriet fladt. At komme videre kan virke helt umuligt og uoverskueligt, men husk at du ikke er alene. Det er ingen skam at bede om hjælp – uanset hvor resursestærk du er, kan man ende i en situation hvor man har brug for en redningskrans. De fleste mennesker har bare brug for lidt tid og start-hjælp til at komme tilbage på sporet.

At græsset synes grønnere hos naboen er vist nogle følelser vi alle har stået i – ikke mindst efter de sociale medier har gjort alle til vores naboer. Men intet bliver grønnere af at blive ignoreret, så begynd at så frøene til din egen blomsterhave. En frodig have tager flere år at skabe. 

Det er nemt for os at blive slået ud af kurs af det moderne samfunds centrifugale kræfter og vi kan ende et sted, hvor livet er blevet for komplekst, uoverskueligt og meningsløst. Det er som om, at hver gang livet føles for overvældene så findes svaret i slow- og simple living. At skære fra, muge ud, simplificere og gå “back to basics” er en vidunderlig følelse der kan skabe en mentalt overskud du længe ikke har haft. 

Læs også: Simple Living: 10 måder du kan forenkle dit liv

“Intet er så skidt at det ikke er godt for noget” – det har du sikkert også fået imprintet da du var barn. Et godt eksempel er de meget udskældte sociale medier; meget har de ødelagt men hvis jeg skal fremhæve en positiv ting, så er det faktisk alle de sjove video’er om folk som heller ikke har styr på deres liv. Det beroliger mig at andre mødre også er trætte, at de også kommer til at servere deres børn mad som ikke er nævnt i kostpyramiden, at andre folk på min alder også stadig er single og så videre. Vi er alle mesterværker og “work-in-progress” på hver vores måde, og hurra for det. 

Jeg var 27 år før jeg rigtig begyndte at lytte til mig selv. Jeg var 29 år da jeg købte min første aktie. Jeg var 32 år da jeg gik selvstændig (uden at ane hvad jeg lavede). Jeg er i dag 34 og lever et meget anderledes liv end “normen” (men altså, fuck normen). En gang imellem kan jeg også misunde dem som har det jeg drømmer om, men sådan er mit liv bare ikke lige nu. Pointen er, tag tingene i dit tempo. Det er ikke en konkurrence og vi kommer alle med forskellig bagage og muligheder. Hvis du absolut skal sammenligne dig med nogle, så sammenlign med hvor du selv var for x år siden. 

Noget må gøres anderledes, hvis mønsteret skal brydes. Der skal være en forandring, stor som lille, for at få et nyt resultat. At forvente forskellige resultater ved at gøre det samme igen og igen, er vanvid. Dette gælder slankekure, forhold og relationer, vores reaktioner, børneopdragelse og alt andet i livet.

Kliché som det lyder, er det alligevel det mindset skifte der skal til hos de fleste lykke-jægere. Selvfølgelig skal vi skabe rammerne for, hvad vi vil se som et lykkeligt liv, men selv de rigeste mennesker på jorden kan være ulykkelige, fordi lykke ikke kan købes for penge.  Lykke er en rejse, de små og store ting i livet, relationerne med andre og at vores liv føles meningsfyldt.  

ØNSKER DU MERE?

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE DE SENESTE INDLÆG, TIPS OG EKSKLUSIVT INDHOLD!

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Smid en kommentar

Din email bliver ikke offentliggjort

Måske kan du også lide

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen