10 idéer til et arbejdsliv udenfor hamsterhjulet

Dato

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Få besked når der er nyt indhold 📩

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Første dag tilbage fra ferien, og jeg følte mig allerede som en skygge af mig selv. En robot. Fanget i et hamsterhjul jeg ikke havde lyst til at være i.

“Men Louise, sådan er det jo bare” sagde min far, da jeg ringede for at få lidt medlidenhed. 

Vi fortæller os selv – og hinanden – at ‘sådan er det bare’. Sådan er livet. Børnene i skal i skole, de voksne skal på arbejde. Hjulet kører rundt og vi skal bare træde.
 
Men sådan behøver det altså ikke at være. Vi har dog selv et ansvar for at lave det om, for vores samfund og historiefortælling til hinanden er en helt anden. 

 

Læs også: Deltidsjob: 4 strategier der får dig ud af hamsterhjulet. 

Men for mange kan et alternativ arbejdsliv væk fra hamsterhjulet virke skræmmende, uoverskueligt, fjernt eller måske endda utopisk. Og det forstår jeg godt, for vi har fået imprintet i vores hoveder fra vi var små, at være små flittige soldater på en arbejdsplads der dikterer vores vilkår. 

Inklusiv undertegnet. 

I skolen og gymnasiet lærte jeg om alt fra biologi til erhvervsøkonomi, og selvom der er sket meget siden jeg i 1990’erne sad ret i den franske skole, så er vi ikke i mål endnu. Tværtimod. 

Så kære forælder, giv dine børn den gave at lære dem om livet. Det langsomme liv. Et liv uden stress, høje præstationer og materialisme, men at være passioneret, elske, fordybe sig, tænke frit og kreativt og følge sine drømme. 

Læs også: Benyt Corona lockdown til at prøve slow living skolen

Men børn gør ikke, hvad du siger – de gør, hvad du gør. At være rollemodel kan være svært, specielt når det drejer som om at gå imod strømmen på en ukendt vej. Men det vil være hele indsatsen værd, idag og i fremtiden når dit barn flyver fra reden med en rygsæk af værktøjer og vilje af stål. 

Det kræver mod, tålmodighed, kreativitet og support at ændre sit arbejdsliv så radikalt. Endnu er vores hjerner ikke trænet i at tænke alternativt, væk fra hamsterhjul og rotteræs. Det skal vi først øve den i. 

Læs også: Hvordan slow living ændrede mit liv radikalt

For at hjælpe dig lidt i gang, har jeg listet 10 idéer til et arbejdsliv væk fra hamsterhjulet. 10 idéer med jobs på færre timer som vil gøre din drøm om et langsommere liv tættere på realitet end en utopisk drøm. (Men husk, det handler om, at kunne tage de nødvendige fravalg, for at kunne sige ja til slow living og et liv med mere mening). 

Husk, sharing is caring: Mangler der en idé på listen, så skriv gerne en kommentar til glæde for os alle ❤️

 

10 idéer til et arbejdsliv udenfor hamsterhjulet

 1. Bliv freelancer. 
  Vores kan du bruge dine kompetencer i et mere frit setup som konsulent eller freelancer? Du kan også lære en ny egenskab via Udemy, Skillshare eller et akademisk onlineprogram.

 2. Start din egen virksomhed
  Det behøver ikke være den næste unicorn-startup, du skal bare kunne leve af det. Meld dig ind i et iværksætter netværk på facebook og start dit nye eventyr.

 3. Bliv forfatter
  Har du altid drømt om at skrive en bog? Det har aldrig været nemmere at udgive en bog, end nu hvor der er selvpubliceringsværktøjer som f.eks. Saxo Publish. Få tjekket dit værk igennem af freelance specialister. De er alle vegne.

 4. Begynd at investere

  Hvis du har en opsparing, lille som stor, så se at få den aktiveret. Lad dem tjene penge for dig, specielt nu hvor bankerne har indført negative renter. Det kan virke urealistisk at leve af det, men tænk små skridt, som f.eks. et supplement til din indkomst? Det er dog ikke uden risiko, så sæt dig ind i, hvordan du gør. 

 5. Arbejd som vikar
  At arbejde som vikar kommer med en stor portion frihed. Tag arbejde når du har lyst og behov, og hold fri når vil. Der findes mange måder at være vikar på; som underviser, plejemedhjælper, pædagogmedhjælper, reservetjener, privatunderviser, lagerjob og meget mere. Som vikar tjener du som regel også en bedre timeløn end fastansatte. What’s nok to like.

 6. Bliv YouTuber
  At være YouTuber er rent faktisk et erhverv, noget man kan tjene penge på – hvis du er dygtig og kan finde en niche. Og det er ikke forbeholdt de 15-25 årige, der er masser af potentiale i alle aldersgrupper.

 7. Skift branche og gå ned på deltid
  Hvis du ikke kan arbejde deltid i den branche du arbejder i nu, så skift. Det er nemmere at finde deltidsjobs i bestemte brancher, f.eks. som pædagog, butiksassistent, plejemedhjælper m.fl.

 8. Bliv husholderske for en travl familie
  Yes it’s a thing! At anskaffe en Aupair i Danmark er ekstrem dyrt og kompliceret i forhold til andre lande. Der kan også være familier der ønsker hjælpen, men ikke nødvendigvis nogen boende.

 9. Arbejd som handicaphjælper
  Hvad kunne være mere meningsfyldt, end at sørge for en sjæl har det godt? At være handicaphjælper på deltid kan være dit springbræt til dit langsomme liv.

 10.  Sælg noget du selv laver
  Ville det ikke være en drøm, hvis du kunne tjene penge på at dyrke grøntsager, strikke uldtrøjer, bygge eller restaurere flotte møbler eller hvad du nu kan lide at lave med hænderne? Gedigen håndværk går aldrig af mode. Prøv GoGetGreen, Etsy, Facebookgrupper, eller lav din egen Instagram kanal som du sælger fra. #awesome
close

ØNSKER DU MERE?

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE DE SENESTE INDLÆG, TIPS OG EKSKLUSIVT INDHOLD!

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Var denne artikel brugbar?

Flere
artikler

0
  0
  Kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen