Boganmeldelse: Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening af Ole Ditlev Nielsen

Dato

En boganmeldelse af slow living bogen Slow living sænk tempoet og lev et liv med mening af Ole Ditlev Nielsen. Læs boganmeldelsen før du køber.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Få besked når der er nyt indhold 📩

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Boganmeldelse:

Slow Living – Sænk tempoet og lev et liv med mening
Af Ole Ditlev Nielsen

Denne anmeldelse indeholder reklamelinks. Det vil sige, køber du bogen gennem disse links, får jeg procenter, og du støtter derfor mit arbejde med at udbrede Slow Living for familier.

Bog om slow living af Ole Ditlev Nielsen

 Fra bagsiden:
I bogen får du en introduktion til Langsombevægelsen og dens filosofi, og du lærer hvordan du kan bruge filosofien i din hverdag. Du hører om slow food, slow parenting, minimalisme, meditation og meget mere. I bogens sidste – og længste del får du et væld af praktiske tips og råd til, hvordan du sænker tempoet, får flere gode oplevelser og kommer til at leve et langsomt liv med nærvær og meningsfulde relationer.

Lad mig starte med at sige, at forfatteren har gjort dét, som rigtig mange drømmer om: han har opsagt sit job, bor en del af året i sydøstasien, og lever nu – i et langsomt tempo – af at holde foredrag, skrive bøger og blogge. What’s not to like.

I 2018 skrev han bogen Slow Living. Sænk tempoet og lev et liv med mening – en slags grundbog i slow living som introducerer læseren til Langsombevægelsen, dens filosofi og dertil toppet med hans bud på praktiske tips til en langsommere hverdag og et liv med mere mening.

Stiller filosofiske spørgsmål til læseren

Særligt det sidste lægger han en del vægt på i bogen, og opfordrer læseren gang på gang til at filosofere over eget liv. Hvorfor vil du gerne leve langsomt? Hvad har du i virkeligheden brug for? Hvad er vigtigst for dig?

Disse læserfokuserede du-spørgsmål er en rigtig god opvejning til, den til tider, lidt for generelle liste over hvordan han mener man kan leve langsomt. Jeg havde håbet på en mere personlig beretning om, hvordan han er nået dertil hvor han er i dag, med de udfordringer, bekymringer, ups and downs der følger med. Men man kommer aldrig rigtig ind under huden på ham- heller ikke engang i forordet.

Lidt for ensporet

Til gengæld skinner hans personlighed igennem som måneskin på en skyfri nat. Her er tale om en familiefar der elsker (som i ELSKER) litteratur og filosofi, og som jeg forestiller mig nyder stille timer i hængekøjen på bounty-øen i sydøstasien eller på sommerterrassen på Amager. Så på den måde føler jeg alligevel, at han formår at træde ud af det klassiske tekstbog format og give bogen personlighed. Det bliver desværre en smule for meget for mig, for selvom jeg selv er typen der læser meget og nyder en meditation i udestuen med udsigt til skoven, så bliver det for mig, lidt for fokuseret på “læs/skriv mere, filosofer mere og lav mere ingenting”. Jeg vil aldrig trives i den livstil og jeg synes at der er mere end én måde at leve langsomt på. Han åbner en lille smule op for de alternative slow living livsformer med hans filosofiske du-spørgsmål som nævnt tidligere, men der mangler balance. Her er skrivestilen og bogens opbygning også værd at nævne.

Skrivestil og opbygning

Bogen er letlæseligt og meget uformel. For uformel og samtale-agtig til systemiske mig. Den er delt op i tre hovedafsnit:

(1) Hvad Slow living går ud på
(2) Essays
(3) Praktiske tips til hverdagen

Derudover falder opbygningen og strukturen lidt sammen. Den udførlige tre-siders indholdsfortegnelse formår ikke at vise den røde tråd og skabe en sammenhængende bog. Som læser føler jeg mig kastet lidt rundt i emner, løse tanker, ufærdige sætninger og ufattelig mange afsnit. Det roder lidt for mig og jeg savner at gå i dybden med de overordnede emner fremfor at læse 6 linjer om, hvad jeg bør skrive i min autosignatur på arbejdet.

God begynderbog og inspirationsliste

Jeg er klar over, at denne anmeldelse har været en smule kritisk indtil videre. Men bogen fortjener en chance hvis du er nybegynder i slow living. Der er ikke mange bøger om emnet på dansk og forfatteren skaber uden tvivl en appetit for emnet og gør det uden at manifestere et selvforsynet hippie-økoliv på landet. Jeg glæder mig til at følge ham på hans blog www.20skridt.dk og vil da også læse de næste bøger han udgiver om emnet.

Det bliver til 3 ud af 5 stjerner herfra.


Original titel: Slow Living. Sænk tempoet og lev et liv med mening.
Forfatter: Ole Ditlev Nielsen
Forlag: Saxo Publish
Sprog: Dansk
Udgivet: 4. september 2018
Format: Hæftet
ISBN13: 9788740967005


close

ØNSKER DU MERE?

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE DE SENESTE INDLÆG, TIPS OG EKSKLUSIVT INDHOLD!

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Var denne artikel brugbar?

Flere
artikler

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen