Billige staycation aktiviteter der bringer jeres familie tættere sammen

Dato

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Få besked når der er nyt indhold 📩

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Det er juli og sommeren er endelig kommet til Danmark med sine 30 grader og fuld solskin. Og hvis der er noget tidspunkt på året, hvor der er mest tid til at bremse op og restituere ordentligt fra en ofte hektisk hverdag, er det nu.

Uanset om din familie rejser ud i den nyåbnede verden, prøver slow travel eller har gang i en stay-cation, så er det vigtigt at I holder helt fri og ikke får pakket for mange aktiviteter ind i kalenderen. Jeg ved -især takket være de sociale medier- at der kan være meget sommerferie-idyl man gerne vil leve op til. Men i et samfund der hylder travlhed og dét konstant at være beskæftiget og underholdt med noget, kan det derfor nemt ende med ferier hvor man ikke formår at komme helt ned i gear. Jeg har selv skulle lære at sortere støjen fra og finde ind til kernen af hvad vores ideelle sommerferie var.

I år ser min slow living sommerferie bucketlist således ud:
1. Have en meget lang sommerferie ( i år har jeg 6 uger, heraf 3 ugers orlov) så der er plads til både staycation og et par internationale rejser.
2. Sikre en masse tomme kalenderdage til at have friheden til at leve i nuet.
3. Prioritér nærværende, rolige og budgetvenlige stunder/aktiviteter med min inderkreds.
4. Afsætte tid til meditation og et dagligt reflektionsrum
5. Skrive på min bog

Derudover har jeg aftalt med mig selv, at det er OKAY at sige nej til arrangementer og invitationer hvis jeg føler det bliver for meget.

Husk tøffetiden

Sommeren er en tid, der for mange er forbundet med glæde, nærvær, gode oplevelser (og måske lidt for mange is🍦). Intentionerne er gode; vi forældre ønsker at sætte max ind og skabe uforglemmelige øjeblikke -og resultatet bliver en proppet kalender. Men for mange børn, kan det være overvældende med en ferie spækket med aktiviteter, rejser og oplevelser dag ud og dag ind, hele ferien igennem. Børnenes sædvanlige rytmer bliver slået ud af takt, hvor sengetider, middagslure og måltider sker på skiftende tidspunkter, De overvældes, overstimuleres og stresses.

Så kære forældre, husk tøffetiden! Tiden hvor man keder sig, tuller rundt derhjemme uden planer eller gøremål. En pause fra aktiviteter, skærme og planer. Tiden hvor man tøffer lidt rundt, uden egentlig at lave noget eller hvor man kan fordybe sig i en aktivitet som man i nuet har lyst fået til.

Måske lyder tøffetid for dig ikke som den idylliske forestilling jeg lægger op til. For nogle kan ‘tomme dage’ ligefrem være fremmede og lidt skræmmende. Og det er helt okay! Vores samfund er desværre indrettet til, at vi konstant skal være beskæftiget. Hvis du har det sådan, så har Sundhedsplejersken.dk en rigtig god guide til dig og din familie.

I mellem de tomme kalenderdage og tøffetiden er der dog rigeligt med muligheder for at lave nogle hyggelige familie aktiviteter som bringer jer tættere sammen -uden det handler om forlystelsesparker og andre dyre oplevelser.

40 hyggelige og nærværende staycation aktiviteter for hele familien

1. Sejl i kano
At sejle i kano er en fremragende team-building aktivitet for begyndere da I skal koordinere ro-indsatsen på hver jeres side af båden. Bliver de små arme trætte kan den voksne dog sagtens padle selv. Tag eventuelt en picnic kurv med og find et hyggeligt sted at holde pause. Husk solcreme, redningsveste og sæt realistiske mål for, hvor langt i sejler væk.

2. Gæt og grimasser aften
3. Prøv et yogahold i naturen sammen, feks. Yoga på Kronborg
4. Cykel en ø rundt
Danmark har over 400 navngivne øer, heraf 72 beboede. At cykle en lille ø rundt er en overskuelig dagstur for både børn og voksne. Øerne er oftest flade og sejlturen er en oplevelse i sig selv for små børn. Hvis I ikke har cykler kan man oftest leje nogle ved ankomst.
5. Lav en hjemmebiograf deluxe
6. Saml skrald i naturen
7. Tag på familievandretur i Danmark
Der findes masser af skønne vandrestier i danmark som din familie kan tage på i sommerferien. Selv mindre børn kan have det sjovt på en vandretur. På min vandreblog VitaminN har jeg lavet en guide til vandring med børn og samlet inspiration til en masse fantastiske vandreture.

8. Prøv subboarding
9. Lav en sandslotskonkurrence
10. Havearbejde
Hvis du ikke selv har en have, så lav frivilligt havearbejde for en ældre i dit lokalområde. Selv små børn kan være med hvis I gør det til en leg og sætter nogle realistiske mål for hvor meget I kan nå.
11. Læs højt fra en tyk bog hver aften.
12. Bag en sommerkage med sanket frugt/bær

13. Lav et familie-OL
14. Geo-Caching
Geocaching er en sport, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager (f.eks. smartphone) kan finde ‘skatte’ i naturen. Læs mere på Naturstyrelsens hjemmeside. God skattejagt!
15. Fang krabber ved nærmeste havn
16. Byt bolig og få en gratis ferie (se denne FB gruppe)
17. Sov i shelter
Danmark er pakket med shelters hvor man kan sove ganske gratis. Nogle steder skal man booke plads, andre steder gælder først-til-mølle. Find et shelter nær dig i shelter appen eller via www.udinaturen.dk. Har du ikke udstyr til at sove ude, så kan du starte med at låne grej af dit netværk eller købe billigt sommergrej i f.eks. Harald Nyborg eller Bilka. Så kan I se om det er noget for jer før I investerer flere penge i ordentligt udstyr.
18. Find smukke strandsten og mal på dem
19. Afhold en papirflyver konkurrence
20. Lav jeres egne is

21. YouTube Karaoke
22. Mal med kridt på vejen
23. Lav snobrød eller S’mores på bål
24. Læg et puslespil (evt. fra genbrug)
25. Besøg en udendørs pool, som f.eks. Friluftsbadet Badesøen
26. Hjælp til på en gård
27. 
Lær en dans sammen via Youtube (f.eks. shuffle, jive eller hiphop) 
28. Lav en familie bilvask station og saml ind til et godt formål
29. Tag på fisketur
At komme i gang med at fiske behøver hverken at være dyrt eller uoverskueligt hvis man ikke har prøvet det før. En fin begynderfiskestang kan købes for blot 200 kr. og med hjælp fra YouTube og denne guide kommer du hurtigt igang. Husk at købe fisketegn.

30. Afhold blindtest smagskonkurrence
Hvis far altid har hævdet at han kun kan lide Heinz ketchup over Beauvais, var det måske på tide at få det afgjort en gang for alle om han nu virkelig kan smage forskel.
31. Lig i græsset og se på skyformationer 
32. Spil rundbold med hele familien
33. Lav børn-mod-voksne vandkamp med vandballoner eller vandpistoler
34. Byg og mal fuglehuse
35. Leg parfumeri med vand og forskellige blomster
36. Lav en tidskapsel 
37. Sov under stjernerne på en skyfri nat (evt. som cowboys med bål)
38. Besøg vand-hoppeborg ved Feddet Strand (gratis) 
39. Naturbingo – hvem finder først…
40. Lav et legetøjsakvarie


Billede: HelloWonderful

 

Jeg håber du følte dig inspireret af mit indlæg. Tøv ikke med at smide en kommentar med ris eller ros, eller hvis du har flere flere bud på nærværende staycation aktiviteter. Rigtig god sommer ☀️

close

ØNSKER DU MERE?

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE DE SENESTE INDLÆG, TIPS OG EKSKLUSIVT INDHOLD!

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Var denne artikel brugbar?

Flere
artikler

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen