5 tips til en slow living weekend med børn

Dato

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Få besked når der er nyt indhold 📩

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Det er torsdag og weekenden er lige om hjørnet. Står der lidt for meget i kalenderen eller er du som min kollega; lidt for glad for at komme på arbejde mandag morgen? Så overvej at indføre slow living principper i din weekend. Du kan læse mere om hvad slow living er lige her.


1. Drop aftalerne og brug psykologens veninde-tjek

Et langsommere liv betyder også fravalg. Vi kan ikke være alle steder altid og vi kan aldrig nå alt det veninderne på instagram kan tilsammen. Keeping up with the Jones‘ hedder det på engelsk og det er ganske ødelæggende for ens velvære at skulle være som alle andre, have prøvet alt andre har eller leve op til en masse urealistiske forventninger. Og ladies – vi er vores værste fjender, for vi er rigtig gode til at sammenligne os og skabe tårnhøje forventninger til os selv og vores familie.

Netop derfor introducerede min psykolog mig for et veninde-tjek da jeg var ramt af stress. Øvelsen går simpelthen ud på at lege, at det er veninden som står i situationen og derefter spørge sig selv: Synes du mindre om din veninde, hvis hun valgte at have en dag derhjemme? eller hvis hun ikke havde taget opvasken når du kiggede forbi? eller hvis serverede et stykke rugbrød fremfor en hjemmebagt tærte til frokost?

Nej vel.

Men slow living handler ikke kun om at sige fra – det handler om at prioritere. Måske er en veninde-dag lige hvad du mangler eller måske er sport vigtigt for dig – så skal du prioritere det. Men begynder det at dræne dig for energi, så sig fra. Hvad er vigtigst? For mig var det vigtigst at slappe af med mine børn, og det kunne jeg ikke før jeg droppede de mange aftaler, oplevelser og rejser der skulle instragrammes.

 

2. Bag langtidshævede boller og slip for dejklister

Ærlig talt – vi fik lidt for mange frysehåndværkere fra Rema1000 søndage morgener. At kaste sig ud i morgenboller var ligesom ikke realistisk mellem løbeturen, unger der var sultne og en kærestemand der snorkede til der blev serveret.

Forkæl dig selv og din familie med en portion af verdens nemmeste boller. Med disse koldthævede boller slipper du for dejfingre, melklister på køkkenbordet og æltning. Du samler simpelthen bare ingredienserne om aftenen og dejen er så våd at det blot gøres med en grydeske. Næste dag tager du dejen ud af køleskabet når det skal i ovnen, øser op med selvsamme ske og putter i ovnen. LÆKKERT!

Udover det, er det sundt at kigge på arbejdsfordelingen i hjemmet. Vi kvinder er gode til at ‘tage over’, men hvad med at uddelegere ansvaret lidt?

3. Forkæl familien med spa – derhjemme.

Det behøver ikke være fancy, måske bare et langt bad uden deadline? Det gælder i øvrigt både for dig og dine børn. Hvis du har små børn, så giv dem lidt ekstra kærlighed ved at lege med dem i badet. Tag et glas vin eller kaffe med derud, tag strømperne af og lad så tiden gå. Fyld gerne mere varmt vand i badekarret.

Men husk også at forkæle dig selv. Hvornår har du sidst badet i mørke? Tænd nogle stearin lys og sluk for lys og blæser. Nyd det varme vand på din krop, stilheden og mørket. Slut gerne af med en god creme eller olie. Det er mindfulness når det er bedst.

 

4. Snup en middagslur imens ungerne ser iPad

iPadsene bliver ofte skældt ud og lagt for had når det gælder nærvær, slow living, familieliv og så meget andet. Men hey, jeg kan se at mine to drenge på 7 og 8 år også får slappet af, når de får lov til at Youtube den et par timer. Forskellen ligger i, at de ikke for lov hele dagen. Det er noget særligt, en slags special treat at de får lov, og kærestemanden og jeg så nupper os en lur. Det er dejligt at putte med kæresten og vi gør det alt for lidt nu hvor vi har børn. Som regel vågner jeg med et langt større overskud til dem og til os, totalt win-win, for så står der maks hygge på programmet resten af dagen.

Har du små børn, kan du måske udnytte deres middagslur til også at få sovet lidt. Så må vasketøj, oprydning, opvask, eller hvad du ellers laver når de små sover, vente.

 

5. Skab tid med simremad og store portioner

I samme dur som de koldthævede boller, så planlæg aftensmad der passer sig selv. Dvs. retter der tager et par timer i ovnen imens du lægger puslespil eller læser en god bog.

Til lørdag kan jeg anbefale den simple opskrift på skikylling. Hent også indkøbslisten til din smartphone, så har du den med næste gang du handler (kræver EVERNOTE app).

Til søndag er det nemt at lave tortilla med dobbelt portion ‘kødsovs’ – så har du nemlig til familiens madpakker om mandagen. Nemt, ik?

Bonne appetit og må du have en dejlig langsom weekend.

close

ØNSKER DU MERE?

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE DE SENESTE INDLÆG, TIPS OG EKSKLUSIVT INDHOLD!

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Var denne artikel brugbar?

Flere
artikler

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen